Tärkeimmät asiakirjat liittyvät ostotapahtuman ja tuotteen sekä ostajan yksilöintiin liittyviin tietoihin. Näitä dokumentteja ovat esimerkiksi ostolasku tai kuitti, ajoneuvon rekisteriote sekä valtakirja. Tälle sivulle on tarkennettu, mitä asiakirjoja asiakkaan tulee meille tullausta varten toimittaa. Muistathan aina vakuuttaa lähetyksen kuljetuksen ajaksi, sillä me emme huolinta-agenttina vastaa mahdollisista rahtivahingoista!

Vakuutusasioissa voit olla yhteydessä suoraan suomalaiseen vakuutusyhtiöön. Asiakkaan tulee selvittää itse rahdinkuljettajalta, mitä tuotteita ei saa lähettää kontissa.

Muuttajat

Tuontiajoneuvojen ja -tavaroiden tullaus

Perinteistä tuontia varten meille tulee toimittaa:

 • Valtakirja (täytettynä niillä tiedoilla, joille tullataan)
 • Kauppalasku (kauppakirja, kuitti, tilausvahvistus tai muu kirjallinen dokumentti, (ebay/paypal) joka osoittaa lähetyksen sisällön, arvon, myyjän ja ostoajankohdan, myös auton kauppaan kuuluvat osat tulee olla mainittuna)
 • Merirahtilasku
 • Rekisteriote/title (ajoneuvoissa)Suosimme lähetysmuotona sähköpostia (skannaus/tarkka valokuva)
  Halutessasi siirtokilvet katso alta kohta lisäpalvelut

 

HUOM! Tullauksen jälkeen käyttöönotettaville autoille asiakas suorittaa autoverotuksen itse!

Muuttajien tullaukset

Muuttajaksi katsotaan henkilö, joka on asunut yhtäjaksoisesti yli 12 kuukautta EU-alueen ulkopuolella. Muuttaja voi tuoda ulkomailla yli 6 kuukautta käytössä olleet henkilökohtaiset tavarat Suomeen muuttotavarana eli maksamatta niistä tullia ja alvia.

Muuttolähetyksen tullausta varten meille tulee toimittaa:

 • Valtakirja (täytettynä niillä tiedoilla, joille tullataan)
 • Muuttovakuutuslomake (täytettynä niillä tiedoilla, joille tullataan)
 • Muuttoajoneuvon rekisteriote/title
 • Oleskelutodistus viimeisen vuoden ajalta ulkomailla (esim. usan passi, työtodistus, vuokrasopimus)
 • Tavaralista muuttotavaroista (myös auton sisällä olevat tavarat mainittava)

 

Suosimme lähetysmuotona sähköpostia (skannaus/tarkka valokuva)
Halutessasi siirtokilvet katso alta kohta lisäpalvelut

HUOMIOITAVAA!

Tullauksen jälkeen käyttöönotettaville autoille asiakas suorittaa autoverotuksen itse! Muuttotavaroina ei voi tuoda mm. alkoholia, tupakkatuotteita eikä lääkkeitä.

Poikkeavia tullauksia

Lahja
Lahjan tulee olla satunnaisesti saatu muu kuin kaupallinen lähetys, jonka arvo on enintään 45 euroa. Myös lahjana saatu lähetys tullataan ennen luovutusta vapaaseen liikkeeseen. Lahjan lähettäjältä tulee olla saatavilla selvitys lähetyksestä.

 

Vanhan ajoneuvon tuonti

Suomeen voi tullitta tuoda ajoneuvon seuraavin edellytyksin:

 • Ajoneuvo on yli 30 vuotta vanha
 • Ajoneuvon on oltava arvokas
 • Ajoneuvo on liki alkuperäistä kuntoaan

Huom! Projektiautot tai replikat eivät kuulu tämän tariffin alle. Tulli tekee lopullisen päätöksen tuotteen tariffista aina tapauskohtaisesti!

 

Kun olemme saaneet tullauspäätöksen Tullista, ilmoitamme siitä sinulle sähköpostilla.

Siirtokilvet

Ajoneuvoa, joka ei ole Suomen rekisterissä, voidaan käyttää väliaikaisesti siirtoluvalla. Näin ajoneuvoa on mahdollista liikuttaa ajaen ennen virallisiin kilpiin saattamistakin. Halutessasi siirtokilpipalvelun meidän kauttamme huolehdimme me vaadittavien asiakirjojen täyttämisestä tullille ja Trafille, kilpien noudosta ja mahdollisesta jonottamisesta konttorilla. Tämän jälkeen toimitamme siirtokilvet ajoneuvon noutoterminaalille tai suoraan asiakkaalle postitse.

HUOM! Asiakas huolehtii itse sekä liikennevakuutuksen ottamisesta että käyttöönoton jälkeen tehtävästä autoveroilmoituksesta!

 

 

Jatkorahti paketille

Tavallisesti asiakas tai hänen valtuuttamansa henkilö noutaa tuotteen kontin purkuterminaalilta tullauksen jälkeen. Halutessaan voi lisämaksua vastaan pyytää meitä tekemään lähetykselle kuljetustilauksen, jolloin Kaukokiito kuljettaa lähetyksen sopimuksen mukaan joko lähimpään Kaukokiidon terminaaliin tai jakeluna haluttuun osoitteeseen.

Mahdolliset muut noutorahti-tilaukset asiakkaan on tehtävä itse suoraan kuljetusyritykselle.

 

Konsultaatio

Tullaukseen ja kontin pakkuuseen ym. asioihin liittyvä neuvonta sisältyy huolintapalkkioomme. Muussa tapauksessa veloitamme konsultaatiosta työmäärän mukaisesti.

 

Turistiajoneuvo ja/tai rajavakuutus

Vakituisesti ulkomailla asuva henkilö saa väliaikaisesti tuoda ulkomailla rekisterissä olevan ajoneuvon verotta Suomeen. Tätä varten ajoneuvolle on otettava rajavakuutus sekä ilmoittaa ns. turistiajoneuvosta tullille. Me suoritamme tullausten tavoin vaaditun ilmoitusmenettelyn tullille puolestasi. Lisäksi meidän mahdollista ottaa rajavakuutus liikennevakuutuskeskukselta asiakkaan puolesta.