HUOLINTA

Etelä-Suomen Sijoitus Oy auttaa sinua tai yritystäsi maahantuontitullauksen suorittamisessa.
Osta vaikka kontillinen, me tullaamme!

0
HENKILÖÄ ON KÄYTTÄNYT MEITÄ
0
TEHTYÄ TULLAUSTA
0
KONTTIA JOKA VUOSI
Kun auto on pidetty hyvänä, säilyy sen arvo vuosikymmenten ajan

Ostaessanne tuotteen EU:n talousalueen ulkopuolelta (esim. USA:sta) tulee ajoneuvo tai tavara tullata, jotta se saadaan laillisesti käyttöön Suomessa.

Meidän tavoitteemme on, että asiakas saa tullauspäätöksen maahantuodulle tavaralle. Huolehdimme, että Tullille välitetyt dokumentit ovat asianmukaiset ja saatamme tiedot lisäselvityksineen tullille. Samoin asiakas saa tiedon esimerkiksi tavaran noutopaikasta ja ajankohdasta meidän kauttamme, jolloin yhteydenotot useisiin välikäsiin (kuten laivayhtiöt, rekkayhtiöt ja Tullin viranomaiset) jäävät asiakkaalta pois – me teemme sen puolestanne!

 

 

Kuinka tulli ja alv lasketaan?

Kannettava tulli ja arvonlisävero muodostuvat tapauskohtaisesti muun muassa tuotteen ostohinnan ja rahtien sekä valuuttakurssin perusteella. Myös lähetyksen kuljetus sisämaassa (esim. ostopaikasta ulkomailta lähtevien satamaan) otetaan huomioon määriteltäessä tullausarvoa.

Esimerkki maahantuontiveron laskemisesta

Antti Asiakas osti Amerikasta auton korin osia hintaan 100 € Amerikkalainen myyjä lähetti tuotteet merikontin pakkausterminaaliin, mikä maksoi vielä 40 €. Lisäksi tavaran kuljetus Suomen satamaan merikontissa oli hinnaltaan 60 €. Jos hinnat ovat esim. dollareina, muunnetaan ne Tullin tullaushetkelle antaman valuuttakurssin mukaisesti. Antin tullauspäätöksessä tullin ja alvin yhteenlaskettu summa oli 59,16 €

Kuinka tulli ja ALV Suomen päässä on laskettu?
Auton korin osien tulliprosentti on 4,5 % (=0,045). Yleinen arvonlisäverokanta 24 % (=0,24).

Tulli velotaan tavaran ostohinnasta + liitännäiskustannuksista (mm. sisämaanrahti ja merirahti) tuotekohtaisen tulliprosentin mukaisesti eli TULLI: (100+40+60) * 0,045 = 9 €
Lisäksi tavarasta velotaan vielä arvonlisävero 24 %, joka muodostuu tullista + tavaran ostohinnasta + liitännäiskustannuksista eli ALV: (9+100+40+60)*0,24 = 50,16 € Tullauspäätöksellä velotaan täten tullin ja alvin yhteenlaskettu summa 50,16 + 9 = 59,16 €

Tulli-Lue lisää

Tullauspäätöksen perusteena käytetään asiakkaan (sekä merirahtiyhtiön) lähettämiä laskuja, joten jos lähetys on esimerkiksi jakaantunut kahteen erään, ilmoitathan siitä meille ennen tullausta. Asiakas on vastuussa asiakirjojen oikeellisuudesta. Tullaukset tehdään toimitettujen asiakirjojen perusteella.

Me maksamme tullauslaskun suoraan tullille ja veloitamme sen asiakkaalta samalla laskulla, jolla tulevat mm. satamamaksut, tulliterminaalimaksut ja meidän huolintapalkkiomme. Jos merirahtia ei ole maksettu vielä Amerikkaan, velotaan myös se meidän laskumme yhteydessä.

Huom! Merirahti ei pidä sisällään Suomen huolintaan liittyviä kuluja. Asiakkaalle tulee siis vain yksi lasku, jolla hän varmistaa tavaran olevan luovutettavissa noutoterminaalilta. Tuotteiden kunto tulee tarkistaa noutohetkellä ja niistä reklamoida viipymättä Etelä-Suomen Sijoitus Oy:n toimistolle. Emme käsittele jälkikäteen tehtyjä reklamaatioita.
Ollessasi epävarma tullin ja alvin muodostumisessa voit olla yhteydessä meihin huolinta@depo.fi

WP_000977